Over ons

De basis voor Apotheek Groep Apeldoorn werd gelegd in 1988 toen Apotheek De Asselsestraat werd opgericht door apotheker Onno Bruins. Destijds zat de apotheek nog niet in het huidige pand, maar zaten we verderop in de Asselsestraat aan nummer 133. In 1990 hebben we ook Apotheek De Mheen geopend in het gelijknamige winkelcentrum De Mheen. Sindsdien is de samenwerking van Apotheek De Asselsestraat en Apotheek De Mheen onder de noemer van Apotheek Groep Apeldoorn een begrip in Apeldoorn.

In 2005 verhuisde de apotheek aan de Asselsestraat naar een groter pand in dezelfde straat. Sindsdien kunnen klanten parkeren op de gratis parkeerplaatsen achter de naastgelegen supermarkt Boni. Al sinds de oprichting investeren wij continu in de meest moderne technieken om de service nóg beter te maken. Sinds februari 2019 werkt ook de zoon van Onno Bruins als apotheker bij Apotheek Groep Apeldoorn.

Nu ook een grote drogisterij:
In de zomer van 2021 werd de apotheek aan De Asselsestraat uitgebreid met een grote drogisterij. Op die manier kunnen wij nóg meer service aanbieden dan wat de klant van ons al gewend was. Wij willen mensen een betere kwaliteit van leven geven. Door deze uitbreiding lukt dat nog beter. Als iemand bij de drogist komt met een pijntje of probleem kunnen we hem makkelijk doorverwijzen naar onze apotheek als dat nodig is. En omgekeerd werkt dat natuurlijk ook. We hebben alle kennis en producten in huis.

Het assortiment van de drogisterij is heel uitgebreid. Van cosmetica, haar- en huidverzorging tot de lekkerste geuren voor in huis van Janzen. Maar uiteraard ook wond- en mondverzorging en allerlei zelfzorggeneesmiddelen en Dokter Vogel, VSM liggen in het schap. Kortom, wij hebben alles wat een drogisterij in huis hoort te hebben. Wij hebben zelfs meer dan veel drogisterij ketens omdat wij sommige merken voeren die alleen door apotheken verkocht mogen worden.

Persoonlijke aandacht:
Apotheek Groep Apeldoorn gaat voor het beste advies. Wij vinden het belangrijk om bij onze klanten te checken hoe bepaalde medicijnen bevallen. Als het noodzakelijk is, wat vaak bij meerdere geneesmiddelen tegelijk noodzakelijk is, bellen wij onze klanten om te vragen hoe het gaat. Of wij vragen het als men terugkomt voor de herhalingsrecepten.

Kortom, wij zijn trots op de vernieuwde apotheek met drogisterij. Door de uitbreiding kunnen wij Apeldoorners nog beter helpen.Op zondag 15 maart 2020 waren wij te zien bij Holland Van Boven (SBS6):